Aquestes magdalenes són una mica menys calòriques que les que ja tenia al blog, porten menys oli, i són tan bones com les altres.
Ingredients (per 1 dotzena de magdalenes grans)
250 g de farina normal
170 g de sucre
1 iogurt grec sense sucre (125 g)
80 ml d’oli de gira-sol
Una punteta de sal
3 ous L
La pell ratllada d’una llimona
1 cullerada de llevat en pols
Muntem els ous amb el sucre, afegim el iogurt i barregem, l’oli i barregem, tamisem la farina i el llevat, el barregem amb la pell de la llimona i la sal, i anem afegint cullerada a cullerada a la barreja anterior, remenem amb cura per no baixar la barreja, no remenem més del compte.
Deixem reposar la massa unes hores, si fa calor la podem deixar a la nevera.
Engeguem el forn a 190 graus
Posem 12 càpsules a dins de motlles perquè no s’obrin, i les omplim amb la massa.
Les enfornem 18 minuts.
Les traiem i les deixem refredar a sobre d’una reixeta.
Les podem guardar a un pot hermètic, uns quants dies, si les hem de guardar molt de temps, les podem posar a la nevera o congelar-les.
- Podem utilitzar un iogurt amb gust de llimona, si volem.
- S’han de deixar refredar sobre una reixeta per evitar que agafi humitat el fons de la càpsula.
- Es guarden molt bé dins una llauna o un pot hermètics, si s’han de guardar molts dies, millor a la nevera o congelar-les.
- Porten gluten.